Blogg

Här är en länk till Ojk´s referat från Fryksta Vattenfestival

Fryksta Vattenfestival

Nu har vi kört tävling på Fryksta Vattenfestival i Kil. Ett jättefint ställe och att ha tävlingar på, och att ha det ihop med en vattenfestival är en kanonlösning! Efter en hel del strul så blev det till slut en 1á plats i Runabout Stock N/A och en 2á plats i Runabout Stock och det får man väl vara nöjd med ! Läs mer i Race reports.

 

Stockholm Grand prix gick den 15-17 juni mitt på Riddarfjärden i Stockholm.Tack vare Carl på Jetcenter som lånade ut sin snabba Kawasaki 300x kunde jag knipa första platsen. Läs mer under Race reports    Klicka Här


Tävlingarna är över för denna gång och nu sitter vi på båten hem till Sverige igen. Det har varit en fantastisk bra helg i Finland, vädret har varit kanon och arrangemanget i stort sett klanderfritt. Det jag inte är nöjd med är resultatet i Runabout N/A, det blev en 4′e plats. Jag hade högre förväntningar men konkurrensen var hög och min maskin är inte riktigt på topp, det saknas lite toppfart och acceleration . Sen gick Esternas maskiner oroväckande fort! Frågan är hur lagliga dom var?? Men dom vann iallafall och inget är motbevisat så nu tillhör tydligen Estland Norden för dom är 1′a och 2′a i Norden! Vi får glädja oss med att Peter Lyrstrand räddade Sveriges och Ojk’s heder med en 3′e plats, “Grattis Peter”. I ski Veteran kom jag faktiskt 7′a det är jag nöjd med, bäst i klubben ha ha! Nu skall det bli riktigt gött att komma hem till familjen och ladda om inför nästa tävling i Henån.

Location:Väståboland,Finland


Sista dagens tävlingar har börjat. Om 2 heat skall jag köra mitt sista heat i Runabout N/À. Jag ligger på 4′e plats inför dagen så det kommer bli tufft att plocka hem en seger men vi ger inte upp, det är mycket tufft motstånd. I veteran klassen på ståmaskin ligger ja 7′a och det är jag faktiskt ganska nöjd med. Återkommer med slutresultat .

Nu är vi på plats i Mänttä som ligger 23 mil nord öst från Åbo. Tävlingsplatsen är kanon med bra uppställnings möjligheter för tält och bilar och vädret skall vi inte heller klaga på det har varit minst 25 grader idag. Vi fick lite problem när jag insåg att tältsidorna till depåtältet som vi skulle bo i låg hemma i verkstan, men det löste sig för vi kunde låna sidorna till ett av Ojk’s tält det blev rätt bra tillslut!


Nu på kvällen har vi haft förarmötet och tävlingarna drar igång 9.00 i morgon med träning och körning om poleposision, sen körs första heatet.
Den coolaste killen idag är helt klart denna!


Nu är vi på till Nordiska
Mästerskapet i Finland! Resan till Huvudstaden gick som planerat och vi hämtade Martin på Bromma Flygplats i tid. Han har varit på Gotland och laddat upp. Nu sitter vi på Akterdäck och njuter av kvällssolen.

Location:Ms Galaxy

Inte nöjd !!!!

Resultatet som visades i morse blev tyvärr överklagat och den gick igenom! Jag och fyra andra förare blev diskvalicerade för att ha kört fel i banan , inga goda nyheter direkt. Detta innebar att jag inte fick några poäng att ta med mig till heat 2 idag. Tyvärr var det inga stora vågor alls för oss i dag och det innebar att man kunde köra fullt i stort sätt hela vägen, något som inte passade maskinen som jag körde på . Jag tog starten och ledde nästan hela första varvet men sen gick motortempen upp på maskinen och den började att stega tillbaka tändningen lite för sänka tempraturen och det medförde att jag förlorade ca 1000 varv och säkert 8-10 knop .Dom bakomvarande tog ikapp och drog förbi, i kampen om andra och tredje placeringen så åkte även mina glasögon av och i regn och blåst och över 60 knop är det ingen höjdare . Jag fick se mig besegrad i dag, jag körde fullt så mycket det gick hela vägen men trots detta så lyckades jag inte ta in på dom framför. Deras maskiner gick lite bättre under dagens förhållande. Så det blev bara en tredje plats idag och eftersom jag blev diskad igår så blev det en 4e plats totalt. Detta var kanske inte riktigt vad jag tänkt mig men så kan det gå ibland. Jag fick se mig slagen av några som jag nästan varvade igår. Nu lägger vi detta bakom oss och ser fram mot Nordiska mästerskapet i Finland nästa vecka, då jä…r.

Nu är resultatet från första dagen spikat. Det blev vinst igår! Riktigt gött!!!

Dag 1 på Smögen Offshore är klar. Gårdagens lagning av skrovet finputsades lite i morse då Mikael anlände med lite slippapper och färg-Det blev kanske inte den vackraste lagning jag gjort men funktionen var det viktigaste i detta läge. Vi han precis klart med allt innan besiktningen och förarmötet. Vädret var inte det bästa i dag , rengnet öste ner under förarmötet och arrangörerna bestämde att starten skulle skjutas uppn en timma . Det visade sig vara ett bra drag eftersom det klarnade upp en aning när det var dax för start. Starten gick bra och jag och Christrian Cagnard ledde vid första rundningen, men när vi närmade oss den andra rundningen var Christian en bra bit efter. Det visade sig att axeln till kompressorn gått av och han var tvungen att bryta. Jättetråkigt för Christian som verkligen haft motgångar med sin maskin. Strax därefter så lyckades jag med att, av misstag, rycka ur dödmansgreppet på min maskin! Jag fick igång den men förlorade två placeringar. Efter ett halvt varv var jag åter i ledning och lyckades hålla den ända till mål.  Vi vet ännu inte om resultatet står sig eftersom det kan vara så att många körde fel under första varvet, däribland jag. Domen tilkännages imorgon vid förarmötet så vi håller tummarna för att det gått vägen! Det visade sig att lagningen som gjordes i går inte höll hela vägen så operation lagning gjordes en gång till nu i kväll. Nu skall vi sova ett par timmar och ladda inför morgondagens avslutande heat som startar 12.00.